Pályázataink

 
 
 
 

Zöld Út Konzorcium

Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” című, KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz.  projekt

Zöld út Konzorcium

„Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” címmel országos szemléletformáló kampányt indít a Zöld Út Konzorcium. Ennek során nem csupán a lakosság, de a hazai gazdasági élet szereplői is számos új ismeretre tehetnek szert a hulladékgazdálkodással, hulladékképződés-csökkentési lehetőségekkel, a körforgásos gazdaság alapelveivel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. A KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 999,98 millió forint. A 15 tagból álló konzorcium vezetését a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. látja el, a Konzorcium tagjai: A Városi Nyilvánosságért Alapítvány, Future of Debrecen Egyesület, Hierotheosz Egyesület, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Mecsek Polgári Egyesület, Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület, Nyírségi Családok Egymásért Egyesület, Reaktor Alapítvány, Tiszta Sajóért Alapítvány, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Youth Business Group Egyesület, Zöld generációkért Alapítvány, Zöld Követ Egyesület, Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület.

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezésének dátuma: 2023. november 30.

Európai Unió Kohéziós Alap

ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT


ÉLMÉNYKÖZPONT - SZOLNOK

Az Élményközpont az EFOP-3.3.6-17-2017-00024 jelű pályázat támogatásával valósul meg.


A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat az az EFOP-3.3.6-17-2017-00024 jelű pályázat támogatásával Természettudományos Élményközpontot hozott létre. Az Élményközpont fő célja a természettudományos tantárgyak népszerűsítése a 7-24 éves tanulók körében, valamint a tehetségek felkutatása élményalapú pedagógiai módszerek segítségével. A központ termeiben modern bemutatóeszközök állnak rendelkezésre. A 32 különböző program 8 foglalkoztatási formában valósul meg (szakkör, sorozatok, műhely, verseny, tábor, stb.), amelyek között látványos fizikai és kémiai kísérletek, virtuális valóság és planetáriumi bemutatók, valamint robotikai és informatikai foglalkozások szerepelnek.


PEGAZUS TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉLMÉNYKÖZPONT


TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI PROGRAMKÍNÁLAT ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT FEJLESZTÉSE - Salgótarján

Az Élményközpont az EFOP-3.3.6-17-2017-00026 jelű pályázat támogatásával valósul meg.


2018-ban került kialakításra és átadásra a Pegazus Élményközpont Salgótarjánban, aminek a fejlesztését a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat konzorciuma kezdeményezte az EFOP-3.3.6.17-2017-00026 pályázati program kidolgozásával. A pályázati projekt három fő részből ált:

  • Infrastrukturális beruházás, épületfelújítás
  • Élménypedagógiai estközök beszerzése
  • Szakmai élményprogramok kidolgozása